Klimatfestivalen i Malmö slår upp portarna

Foto: Anna Quarnström

Idag drar Klimatfestivalen i Malmö igång både större och starkare än föregående år. Evenemanget pågår under en hel vecka och anordnas av Naturskyddsföreningen.

Festivalen är Sveriges största i sitt slag och vill lyfta lokala initiativ samtidigt som man visar att källan till förändring finns i många delar av samhället. Därför sker Klimatfestivalen i år över hela staden och är helt gratis för alla.

Vi hoppas kunna lyfta klimatfrågan på agendan i Sverige genom att visa på hållbara lösningar och att alla kan vara med och bidra… Allt för många forskningsrapporter och politiska debatter är otillgängliga och skapar därmed barriärer, men genom kultur kan man börja bryta ner dem. Det säger Jennifer Cronborn, en av festivalens projektledare.

Bland veckans aktiviteter hittar vi bland annat filmvisning, seminarier, ekovandring och klädbytardag. Veckan avslutas sedan med en heldag i klimatets tecken i Malmös Folkets park med aktiviteter från morgon till kväll.

Spana in hela veckans program på Klimatfestivalens hemsida. Vi ses i Malmö!

Miljö online2

Liknande artiklar