Maria Wetterstrand: ”Bra för regeringen om de stoppar försäljningen av Vattenfalls brunkol”

Foto: Fredrik Hjerling

Säger i intervju att Socialdemokraterna borde gå Miljöpartiet till mötes i frågan. 

Maria Wetterstrand, grön samhällsdebattör och skribent, och före detta språkrör för Miljöpartiet, intervjuades i går i Studio ett i Sveriges radio.

Bland annat fick hon frågan om hur hon ser på Vattenfalls planer att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet till det tjeckiska bolaget EPH – en affär som regeringen först måste godkänna om den ska kunna bli av.

– Jag tycker att Socialdemokraterna ska gå Miljöpartiet till mötes i den här frågan och stoppa försäljningen, svarade Maria Wetterstrand och fortsatte sedan:

– Jag tror att det vore väldigt bra för den här regeringen. Det är inte en fråga som skulle väcka någon jättestor kritik. Jag tror att Socialdemokraterna skulle behöva så att säga ge Miljöpartiet en vinst i någon sådan här tung klimatpolitisk fråga där det finns ett jätteengagemang från civilsamhället och där det finns ett jätteengagemang från tunga klimatforskare. Jag tror att det skulle vara kanske det bästa de skulle kunna göra just nu.

Miljö online2

Liknande artiklar