Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Nordens största biogasanläggning – nu i en huvudstad nära dig

    Förra veckan klipptes bandet och nu påbörjas produktionen av biogas i Stockholm. Produktionen kommer att uppgå till 200 gigawattimmar, vilket är tillräckligt för att driva 500 SL-bussar under ett år.

    Enligt Riksdagens miljömål ska den svenska kollektivtrafiken vara helt fri från fossila bränslen år 2030. Stockholms nya anläggning är därmed ett steg i helt rätt riktning.

    Stockholm har ett stort behov av att öka andelen förnybara drivmedel. Det är en miljömässig fördel när dessa produceras lokalt och dessutom sluter kretsloppet genom att ta tillvara på energin från organiskt avfall. Det säger Katarina Luhr, miljöborgarråd i Stockholm.

    Biogasanläggningen är samtidigt en pusselbit i ett större initiativ för att modernisera och utöka Stockholms avloppsrening, ett måste i en stad som tar emot cirka 20000 nya invånare varje år.

    I december förra året kunde Supermiljöbloggen berätta att Skånes kollektivtrafik hade uppnått 100 procent fossilfrihet. Nu hoppas vi att vi snart får lägga till ännu fler regioner på listan.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.