Vattenfallaffären

SSU och Socialdemokrater för tro och solidaritet vill stoppa Vattenfalls brunkolsförsäljning

Foto: Paul Langrock / Greenpeace

Allt fler inom Socialdemokraterna börjar tvivla på affären. 

Dagens Nyheter rapporterar att både Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund och Socialdemokrater för tro och solidaritet vill att regeringen stoppar Vattenfalls planerade försäljning av sin tyska brunkolsverksamhet.

– Det är fel att den här affären med brunkolet genomförs över huvud taget, säger Ulf Bjereld, ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, till DN.

– Jag uppmanar regeringen att ta initiativ så att hållbarhet ska stå över affärsmässighet i ägardirektivet. Det skulle också tvinga oppositionen att bekänna färg, säger Philip Botström, ordförande för SSU, till tidningen.

En titt på respektive hemsida gör klart att SSU samlar över 10 000 medlemmar, medan Socialdemokrater för tro och solidaritet har omkring 2 500 medlemmar och ett 80-tal registrerade grupper runtom i landet.

Miljö online2

Liknande artiklar