Supermiljöpodden #11 – Carbon Capture and Use (CCU)

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

I förra avsnittet diskuterade Supermiljöpodden möjligheterna att lagra koldioxid under jord som ett steg i att begränsa den globala uppvärmningen. I detta avsnitt pratar vi istället om tekniken som gör det möjligt att använda koldioxid som råvara; Carbon Capture and Utilization (CCU). Förutom det pratar vi Åsa Romsons avgång och miljötänkandets intåg i dataspelsvärlden. 

I studion: Ellen Palm och Vera Telemo.


Klicka här för att läsa Ellens artikel om framtiden för en fossilfri plastproduktion där koldioxid används som råvara.

Tidigare avsnitt:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, nybliven miljövetare som tidigare har jobbat med studentradion i Lund, och Ellen Palm, som är civilingenjör och jobbar på Lunds universitet med energi- och klimatforskning. Ellen har också jobbat på studentradion i Lund och driver kampanjen PlastfriNovember.

Miljö online2

Liknande artiklar