Vänsterpartiet vill se en så snabb avveckling av kärnkraften som möjligt

Foto: Annika Örnborg

Partiet går all in för förnybar energi.

I dag röstade Vänsterpartiets kongress för att stryka den omtalade skrivningen som partistyrelsen föreslagit, om att man ska ”ta hänsyn till den svenska kärnkraftens möjlighet att bidra till minskade utsläpp från fossila kraftverk på den nordeuropeiska elmarknaden”. I stället gäller att kärnkraften ska avvecklas så snabbt som möjligt och ersättas med förnybar energi.

Sedan tidigare står det klart att Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill se ett helt förnybart elsystem senast år 2036. Centerpartiets mål är att hela energisystemet ska vara förnybart till år 2040.

TT Nyhetsbyrån skriver med anledning av Vänsterpartiets beslut:

Partistyrelsen var förberedd på nederlaget efter torsdagskvällens debatt, då många kritiska ombud gick upp i talarstolen.

Några av kommentarerna hittills på Twitter:

Miljö online2

Liknande artiklar