Volkswagen tar upp kampen om batterierna

Foto: Mariordo (CC BY-SA 2.0)

Efter skandalen med utsläppsfusket i fjol vill biljätten nu vända blad. Genom att storsatsa på batteritillverkning vill företaget skaffa sig en ledande roll inom elfordonsindustrin.

Det har inte varit lätt att heta Volkswagen på sistone, men nu vill företaget återställa sitt rykte och funderar på att bygga en batterifabrik, det rapporterar den tyska tidningen Handelsblatt. En egen produktion skulle tillåta större självständighet från dagens dominerande batteriföretag Panasonic, LG och Samsung.

Planen är en del av en strategi för att gasa på försäljningen av elfordon och uppnå en miljon under det kommande decenniet. Investeringen skulle uppgå till 10 miljarder euro och därmed bli dubbelt så dyr som Teslas batterifabrik som snart kommer att stå färdig i Nevadaöknen.

Miljö online2

Liknande artiklar