Elbnb – dela din el med urladdade bilförare

Foto: Public Domain CC0

Enligt en sifoundersökning tycker hälften av svenskarna att bristen på laddstolpar är ett hinder för att köra elbil. Det försöker tjänsten Elbnb ändra på genom att föra samman bilförare med lågt batteri med folk som kan tänka sig att el-dela.

Enligt samma undersökning kan mer än varannan svenska tänka sig att dela sin el med elbilsåkare i behov, och lika många säger att politikerna inte gör tillräckligt för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030.

På Elbnb:s hemsida, tillsammans med instruktioner för att göra en egen laddstolpe, står det:

”Ett vanligt eluttag fungerar som en laddplats. Med tre enkla steg registrerar du din Elbnb på vår karta och ger andra elbilsägare möjlighet att ladda från din plats. Sedan kommer ni tillsammans överens om tid och pris för laddningen.”


Undersökningen gjordes på beställning av Renault, som också ligger bakom Elbnb.

Miljö online2

Liknande artiklar