Matsmart: för fetare plånbok och minskat matsvinn

Foto: Public domain

Vill du dryga ut semesterkassan och samtidigt göra något för miljön? På Matsmart.se kan du beställa felmärkta, utgående och andra överskottsvaror med en rabatt upp till 90 procent. Varor som annars skulle slängas. Win-win alltså!

En kartläggning från 2012 visar ett matsvinn på ungefär 1,2 miljoner ton per år. Matsvinnet påverkar både miljön och samhällsekonomin negativt och människor behöver bli mer medvetna om dessa negativa konsekvenser. Globalt slängs det nog med mat för att mätta världens hungrande fyra gånger om.

Matsmart arbetar för att minska svenskens matsvinn. I sommar levererar de till tillfälliga sommaradresser över hela Sverige. Till segelbåten, campingen, sommarhuset eller var du än kan befinna dig. Människor spenderar alltmer pengar under sina semesterveckor. Matsmarts affärsidé gynnar den privata och samhälleliga ekonomin och bidrar samtidigt till en mer hållbar miljö.

Våra kunder gör medvetna val. De vill fynda samtidigt som de bidrar till en bättre miljö. Därför känns det otroligt bra att vi kan erbjuda våra kunder den här servicen […] Att kunna lägga mindre pengar på mat – och mer på själva semestern – tror vi är något många av våra kunder uppskattar. Nu kan de få sina varor levererade direkt till dörren eller välja att hämta ut paketet på Post Nords närmaste serviceställe. […] Matsvinnet är något som måste bekämpas varje dag, året om – så också på semestern, säger Matsmarts VD Karl Andersson.

Miljö online2

Liknande artiklar