Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    ”Om regeringen menar allvar med att klimatet är mänsklighetens ödesfråga – då ska kolet stanna i marken”

    Foto: Anders Hellberg

    Naturskyddsföreningens riksstämma kräver att Vattenfalls brunkolsförsäljning stoppas.

    Sveriges största miljöorganisation, Naturskyddsföreningen, har i dag ungefär 224 000 medlemmar. I helgen anordnade föreningen sin riksstämma i Norrköping, och med tanke på Vattenfalls planerade brunkolsförsäljning till det tjeckiska bolaget EPH, som regeringen inom kort kommer fatta beslut om, antogs enhälligt ett uttalande med kravet att regeringen ska stoppa dessa planer.

    Riksstämmans uttalande finns att läsa i sin helhet ett pressmeddelande från Naturskyddsföreningen. Bland annat står här:

    Naturskyddsföreningens riksstämma 2016 kräver att regeringen stoppar affären och avvecklar verksamheten ansvarsfullt. Kolet ska stanna i marken om regeringen menar allvar med att klimatet är mänsklighetens ödesfråga. Det är nu upp till bevis om Sverige ska vara en global förebild i klimatomställningen.

     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.