Sommar i P1: Gunhild Stordalen – miljöaktivist och miljardärfru

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Läkare, miljöaktivist och miljardärfru – så beskriver Gunhild Stordalen sig själv. Imorgon får vi höra henne berätta mer om sitt liv, sina livsprojekt inom miljö och hållbarhet och varför vi måste lägga fokus på livsmedelsfrågan i klimatdebatten. 

Jag är miljöaktivist, läkare och miljardärfru. Jag är också allvarligt sjuk. Min bästa smärtlindring är att jobba med något som är viktigare än mitt eget liv, då kan jag leda bort tankarna till annat. Bort från smärtan, obehaget och min egen eländighet. Till mitt hjärtebarn EAT och en av vår tids största utmaningar: hur vi ska säkra hälsosam, näringsrik mat till en växande världsbefolkning, utan att överträda planetens ekologiska gränser, säger hon till Sveriges Radio.

Gunhild Stordalen, gift med den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, kommer vara värd i Sveriges Radios program”Sommar i P1″ imorgon tisdag kl.13.00.
Programmet går även att höra senare via Sveriges Radios hemsida www.sr.se/p1.

Miljö online2

Liknande artiklar