Sverige hyllas för sitt klimatledarskap – uppmanas samtidigt att inte sälja Vattenfalls brunkol

Foto: Twitter

Mexikos tidigare president, Felipe Calderón, som nu är ordförande i The Global Commission on the Economy and Climate menar att Sverige och Tyskland måste samarbeta för att fasa ut kolkraften.

Senast i den långa raden av aktörer som menar att Vattenfalls brunkol behöver stanna i marken är Felipe Calderón. Han var Mexikos president 2006-2012. Nu leder han The Global Commission on the Economy and Climate.

På twitter skriver han till sina 4,4 miljoner följare:

Sverige – mycket tack vare tidigare miljöministern och centerpartisten Lena Ek – ligger delvis bakom bildandet av kommissionen som Felipe Calderón alltså är ordförande för och som ekonomen Lord Nicholas Stern är vice ordförande för. På regeringens hemsida går det att läsa:

Sveriges regering tillsatte tillsammans med sju andra länder (Colombia, Etiopien, Indonesien, Korea, Norge och Storbritannien) den oberoende kommissionen The Global Commission on the Economy and Climate.

kommissionens hemsida går det att läsa:

The Global Commission on the Economy and Climate is a major international initiative to examine how countries can achieve economic growth while dealing with the risks posed by climate change. Chaired by former President of Mexico Felipe Calderón, the Commission comprises former heads of government and finance ministers and leaders in the fields of economics and business.

The New Climate Economy is the Commission’s flagship project. It provides independent and authoritative evidence on the relationship between actions which can strengthen economic performance and those which reduce the risk of dangerous climate change.

Miljö online2

Liknande artiklar