Efter Vattenfallaffären – årets Greenwashpris till Miljöpartiets partistyrelse

Foto: Miljöpartiet

Ett resultat av oärlig miljökommunikation, enligt Jordens vänner. 

I dag stod det klart att det blev Miljöpartiets partistyrelse som tog hem Svenska Greenwashpriset. Det är Jordens vänner som ligger bakom utmärkelsen, som man kallar ”Sveriges minst attraktiva miljöpris” och som traditionsenligt delas ut under Almedalsveckan.

Nomineringen, som offentliggjordes i mars i år, lyder bland annat:

Inför riksdagsvalet 2014 lovade Miljöpartiet att verka för att Vattenfalls kolkraftsverksamhet skulle avvecklas. Detta vallöfte sveks när Miljöpartiet som en del av regeringen valde att försöka sälja kolkraften istället för att avveckla den.

– Greenwashpriset handlar om oärlig miljökommunikation och inget annat, och om vi ser på hela resan från kolbiten i valrörelsen till läget nu så är det ju något slags rekord, kommenterar Andrea Söderblom-Tay från Jordens vänner, i ett pressmeddelande.

Miljö online2

Liknande artiklar