Håll Sverige Rent: ”Skräpboten fungerar inte”

Foto: Håll Sverige rent

Endast 34 böter skrevs ut av polisen under årets fem första månader. 

– Skräpboten fungerar inte. Fler människor störs av nedskräpningen runt om i landet samtidigt som allt färre bötfälls för det. All nedskräpning är förbjuden, men polisen verkar se mellan fingrarna när det gäller dessa brott, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Enligt Håll Sverige Rent så skrevs bara 34 böter för nedskräpning ut i hela landet under årets fem första månader, vilket kan jämföras med 69 böter under samma period förra året.

– Boten borde förvandlas till en nedskräpningsavgift som kommunerna kan hantera. Eftersom kommunerna ansvarar för renhållningen borde deras incitament att förebygga och motverka nedskräpning vara stort, säger Johanna Ragnartz.

Miljö online2

Liknande artiklar