Mexico City storsatsar på stadsmiljön

Foto: Fidel Gonzalez (CC BY-SA 3.0)

Efter de högsta nivåerna av luftföroreningar på ett decennium rullar Mexico City nu ut en rad nya åtgärder för att säkerställa en hälsosam stadsmiljö.

En av insatserna är planteringen av 18 miljoner träd, vilket ska skapa gröna korridorer och hjälpa till att rena den smutsiga luften.

Förutom att återskoga staden planerar myndigheterna även att jobba preventivt. 1000 taxibilar med över tio år på nacken ska ersättas av nya hybridbilar. Även stadstransport såsom lastbilar och kollektivtrafik ska bli föremål för förnyelseåtgärder.

Det var i mitten av mars i år som smog-nivåerna i staden nådde alarmerande nivåer. Mexico City är beläget i en dalgång omgiven av bergstoppar, vilket gör att luftföroreningar lätt blir hängande över megastaden.

Miljö online2

Liknande artiklar