Vattenfall investerar ytterligare i vindkraft

Foto: David Dixon (CC BY-SA 2.0)

Trots svåra tider för företaget visar de nu var framtida intressen ligger. Den senaste satsningen är havsbaserad vindkraft för tre miljarder kronor.

Den planerade vindkraftparken kommer att ligga utanför Skottlands kust och ha en kapacitet på 92,4 megawatt. Tanken är inte bara att anläggningen ska generera el utan att den även ska kunna fungera som forskningscenter för att utveckla bättre och billigare havsbaserad vindkraft.

Vattenfall planerar att fördubbla sin vindkapacitet till 2020 från 2 gigawatt till 4 gigawatt och den nya parken är ett stort steg i denna riktning. Vindkraftparken förväntas börja generera el under våren 2018.

Beskedet om den nya parken kommer samma dag som VD Magnus Hall under en presskonferens berättade att årets andra kvartal för med sig en nedskrivning på 30 miljarder kronor. Nedskrivningen rör främst företagets fossila tillgångar.

Miljö online2

Liknande artiklar