Liberalerna vill satsa mer pengar på att rensa Sveriges stränder från skräp

Foto: Håll Sverige Rent

Bra för miljön, plus att det kan skapa fler jobb, enligt partiet.

I höstens budget kommer Liberalerna föreslå att 200 miljoner kronor ska betalas ut de kommande fyra åren till Havs- och vattenmyndigheten, detta i syfte att rensa framför allt västkustens stränder från skräp. Områdena här är hårt drabbade av nedskräpning på grund av det geografiska läget och de omgivande strömmarna.

– De pengarna vi lämnar förslag om ska vara helt riktade åt dessa åtgärder. Det ska gälla för hela landet men om vi tittar längs våra kuster så är norra Bohuslän värst drabbat. Där hamnar mycket skräp. Det syns stora drivor längs stränderna vilket är oerhört tråkigt, säger riksdagsledamoten Lars Tysklind (L) till Göteborgsposten.

Enligt Liberalerna är förslaget en miljöåtgärd, men det kan också leda till fler jobbmöjligheter.

– Att städa upp stränderna är ett resurskrävande jobb, så det skulle bli en bra bieffekt, säger Lars Tysklind vidare i en presskommentar.

Miljö online2

Liknande artiklar