Storbritanniens kolanvändning minskar kraftigt

Foto: London Array

Under 2015 minskade landets elproduktion från kol med 25 procent jämfört med året innan. Förnybart ökade med 29 procent. 

Storbritannien är fortsatt starkt beroende av fossila bränslen för sin elproduktion. Men marknaden förändras nu i snabb takt. I en ny rapport (pdf) från Department for Business, Energy & Industrial Strategy framgår följande information:

In 2015, there was a further switch in the main sources of electricity generation away from the fossil fuel of coal to more low carbon generation. Generation from coal fell by 25 per cent, as a number of plants closed or switched to burning biomass; gas fell marginally by 0.9 per cent; nuclear output rose by 10 per cent with renewables up by 29 per cent. The overall renewables share of generation increased to a record 25 per cent share of generation.

Sett till 2015 stod förnybart alltså för 25 procent av landets elproduktion, medan gas stod för 30 procent, kol för 23 procent och kärnkraft för 21 procent.

Miljö online2

Liknande artiklar