Nytt världsrekord i Förenade Arabemiraten – lägsta priset hittills på el från solceller

Foto: JinkoSolar

Flera bud under det tidigare rekordet.  

Nytt världsrekord i Chile.

Den rubriken satte Supermiljöbloggen i slutet av augusti i år. Det spanska bolaget Solarpack tog då hem ett kontrakt om att sälja el från en ny 120 MW stor solkraftspark i Chile för det rekordlåga priset 0,0291 dollar per kWh.

Men nu verkar det som att rekordet är slaget. Sajten PV-Tech skriver:

An Asian consortium involving China-based PV manufacturer JinkoSolar and Japanese conglomerate Marubeni Corporation has submitted the lowest ever bid for solar PV capacity, at just US$ 0.0242/kWh for the planned 350 MW solar plant in Sweihan, in the United Arab Emirates.

PV Magazine skriver att två av de andra buden också var lägre än det tidigare rekordet från Chile:

Masdar, EDF and PAL with a USD 0.02533 per kWh bid and Tenaga and Phelan Energy with a USD 0.02598 per kWh bid.

Miljö online2

Liknande artiklar