Kristdemokraterna vill skära bort en tredjedel av miljöbudgeten

Foto: Frédéric Forsmark/Länsstyrelsen i Norrbottens län

Kraftigt minskade anslag till budgetpost 20, allmän miljö- och naturvård. 

I går skrev Supermiljöbloggen om hur Liberalerna under nästa år vill lägga 2,3 miljarder kronor mindre på utgiftsområde 20, allmän miljö- och naturvård, detta jämfört med regeringen som valt att lägga 8,4 miljarder på denna post under 2017. Bland annat vill Liberalerna satsa en halv miljard mindre än regeringen då det gäller skydd av värdefull natur.

Kristdemokraterna går dock ännu längre. I går presenterade partiet sin budgetmotion (pdf), och här framgår att man vill minska anslaget till allmän miljö- och naturvård med hela 2,9 miljarder kronor nästa år jämfört med regeringen. Exakt hur mycket som skärs i de olika områdena, exempelvis skydd av värdefull natur, framgår inte av motionen.

kd

Miljö online2

Liknande artiklar