Två ton med elefantbetar i beslag i Vietnam

Foto: WWF / James Morgan

Hittades gömda i en timmertransport från Moçambique.

I förra veckan beslagtogs två ton med elefantbetar av tulltjänstemän vid hamnen i Ho Chi Minh, Vietnam, det rapporterar Bangkok Post. Bara en vecka tidigare hade 300 kilo elefantbetar beslagtagits på flygplatsen i Hanoi, då i en låda som enligt fraktsedlarna skulle innehålla glas.

Vietnam är en av de största marknaderna i världen för elfenbenshandel, och Bangkok Post skriver:

Vietnam outlawed the ivory trade in 1992, but shops still sell ivory dating from before the ban and weak law enforcement has allowed its illegal trade to persist. (…) It is also a busy thoroughfare for tusks trafficked from Africa destined for other parts of Asia.

Miljö online2

Liknande artiklar