Eon tar upp kampen mot Elon

Foto: Eon

Lanserar ett batteri för lagring av solenergi.

Då det gäller hembatterier för lagring av el har det hittills varit Teslagrundaren Elon Musk som fått mest uppmärksamhet för sin Powerwall.

Men fler aktörer är intresserade av denna växande marknad och från och med mars nästa år kommer även Eon i Sverige att börja sälja ett batteri som möjliggör lagring av solenergi. Batteriet är på 4,4 kWh, vilket för en villa med normalförbrukning innebär att det klarar att lagra energi som motsvarar fem timmars förbrukning sommartid och drygt en timme vintertid.

– Nu kan svenska solcellsägare öka sin egenproduktion av solenergi och minska sitt behov av att köpa el. Med hjälp av batteriet kan man lagra energin under hela dygnet och därmed bli ännu mer självförsörjande, säger Karin Jarl-Månsson, chef för Eon försäljning, i ett pressmeddelande.

Miljö online2

Liknande artiklar