Klimatåret 2016 – Rockström sammanfattar

Foto: Jürgen Lottenburger

Klimatåret 2016 – vad har hänt egentligen? Finns det några positiva nyheter eller är allt bara dystert och grått? Professor Johan Rockström sammanfattar under Nyhetsmorgon på TV4. 

2016 har varit en berg- och dalbana för klimatet och klimatpolitiken. Å ena sidan har utsläppen börjat stabiliseras tack vare bland annat ny teknologi och större användning av förnyelsebara energikällor. Samtidigt har en klimatförnekare valts in som USA:s näste president, något som är ett stort bakslag för världens klimatarbete.

Johan Rockström gästade igår Nyhetsmorgon på TV4 och sammanfattade året som varit. Under det drygt elva minuter långa klippet förklarar han vad som händer med vår planet och vad som kan komma att hända om vi inte vänder den pågående trenden och minskar utsläppen drastiskt.

Rockström förklarar betydligt bättre vad som händer med klimatet än vad vi kan göra, så vi föreslår att ni sätter er bekvämt och tittar på hela klippet själva.

”Vi närmar oss en punkt där planeten blir vår fiende ”

Miljö online2

Liknande artiklar