IKEA gör kök av PET-flaskor

Foto: Public domain

Tillsammans med en italiensk leverantör och den svenska designgruppen Form Us With Love, har Ikea utvecklat ett nytt material till en ny köksserie.

Materialet tillverkas av PET-flaskor som samlats in av japanska kommuner. För tillverkningen av en kökslucka behövs 25 sådana halvlitersflaskor.

Vad vi gör på IKEA har stor inverkan på miljön eftersom vi arbetar med stora kvantiteter. Genom att använda återvunnet material kan vi producera på ett mer hållbart sätt, säger Anna Granath, produktutvecklare på IKEA of Sweden, i ett pressmeddelande.

IKEA vill med den nya köksserien minska mängden plast som blir till skräp.

Vi behöver bli bättre på att använda jordens resurser på ett smart sätt. Vår ambition är att öka andelen återvunnet material i våra produkter. Vi tittar på nya sätt att återanvända material som papper, fiber, skum och plast, så att vi kan ge dem nytt liv i en ny produkt, säger Anna Granath.

Serien, KUNGSBACKA, lanserades hos IKEA den 1 februari.

Miljö online2

Liknande artiklar