Supermiljöpodden #24 – Har det skett en frånkoppling mellan ekonomisk tillväxt och koldioxidutsläpp?

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Utsläppen av koldioxid från den globala energianvändningen ligger still för tredje året i rad samtidigt som ekonomin fortsätter att växa. Har det skett en frånkoppling mellan ekonomisk tillväxt och utsläpp av koldioxid? I övrigt diskuteras ökande köttkonsumtion, flygskatt, nya tåglinjer och succén med saftpanten.

I studion, Vera Telemo och Ellen Palm.

Lyssna på avsnitt #24 här eller här

GlobalCarbonEmissions2


Tidigare avsnitt av Supermiljöpodden hittar du på iTunes eller:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, masterstudent vid Stockholm Resilience Center och Ellen Palm som doktorerar vid Lunds universitet inom energi- och klimatforskning. Ellen driver även kampanjen PlastfriNovember. Vill du kontakta Supermiljöpodden maila: podd[snabel-a]supermiljobloggen.se

Miljö online2

Liknande artiklar