Ny satsning ska sätta svensk hållbarhet på kartan

Foto: National Institute of Standards and Technology

Idag invigs ett nytt showroom med goda exempel på hållbar stadsutveckling som också lyfter svenska företag inom klimat- och miljöteknik. Satsningen heter Smart City Sweden och ska fungera som en ”one-stop-shop” för investerare och andra i behov av en stor dos svensk spetskompetens.

Mötesplatsen går att besöka i Stockholms Hammarby Sjöstad, en stadsdel med miljöprofil och stor vana av att ta emot internationella besökare med intresse för hållbar stadsutveckling.

Vi har fantastiskt många initiativ inom smarta städer i Sverige där innovation och hållbarhet står i centrum. Smart City Sweden kraftsamlar och gör all innovation lätt att hitta för en global utveckling. Plattformen blir då en ”one-stop-shop” där svenska bolag och svenska tekniker blir tillgängliga för nya marknader och investeringar, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma i ett pressmeddelande.

Smart City Sweden drivs av IVL Svenska Miljöinstitutet med stöd från regeringen och Energimyndigheten.

Miljö online2

Liknande artiklar