Fortfarande knäpptyst om klimatet

Foto: Flickr/Alliansen

Igår var det Liberalernas dag under Almedalsveckan. Hela veckan genomsyras av hållbarhet och diskussionerna om klimatproblematiken är viktigare än någonsin, men det är fortsatt tyst från partiledare nummer två.  

Söndagens tal av Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt nämnde enbart klimatet i ett litet exempel. Frågan fick ungefär en sekunds utrymme, resten ägnades åt att prata om vården och att kritisera andra partier.

Jan Björklund lyckades med konststycket att slå detta. Inte ett ord om klimatet under hans tal under partiets dag under måndagen. Istället ägnades talet åt segregation och skolan, men även då vad alla andra partier gör fel.

Många ägnar Almedalsveckan åt att jobba hårt för att lyfta fram klimatproblematiken. Åtskilliga seminarier och tal om hållbarhetsfrågan hålls runtom i Visby, men det är en olöst gåta varför frågan inte tycks vara värd att ens nämna under partiledartalen.

Hör Björklunds tal här. 

Miljö online2

Liknande artiklar