Prat utan klimat under sossarnas dag

Foto: Magnus Länje

Under Socialdemokraternas tal med finansminister Magdalena Andersson i spetsen hördes ljuva ord om demokrati och jämställdhet, men att närma sig klimatfrågan var ett alldeles för stort steg. 

Efter tisdagens tal av Centerpartiets partiledare Annie Lööf höjdes förhoppningarna igen om att politiker anser klimatfrågan vara en av dagens viktigaste efter både Sjöstedts (V) och Björklunds (L) bojkott av ämnet. Men tji fick vi som hoppades på att Socialdemokraterna skulle ta sig an frågan, i alla fall en liten del av tiden.

Överlämnar de månntro frågan och ansvaret till Miljöpartiet, sin närmsta samarbetspartner? Eller anser de att frågan inte är såpass viktig att den är värd att nämna?

Oavsett om den gröna delen (MP) av dagens rödgröna regering tar klimatfrågan i sitt tal på lördag, så kan man verkligen tycka att den röda delen, Socialdemokraterna, ett av Sveriges största partier, i alla fall borde ägna ett par minuter åt att nämna en av samhällets stora ödesfrågor.

Hör hela Magdalena Anderssons tal här

Miljö online2

Liknande artiklar