Följ med på konsert för klimatet!

Foto: Ben Britten

Inga kvällsplaner för den 12 september? Häng med på Trees and Love – en hoppfull konsert för klimatet. Konserten sänds live på biografer runt om i landet för den som inte kan vara på plats i Stockholm. 

Föreningen Vi-skogen har lyckats få ihop en stjärnspäckad ensemble till sin stora kväll den 12 september. Då går nämligen konserten Trees and Love av stapeln på Göta Lejon. Med gästartister som Helen Sjöholm, Peter Jöback, Solala och Malena Ernman kommer det bli en sprakande konsert för klimatet.

Konserten är startskottet för målet att utbilda 5000 skolbarn i Afrika om klimatförändringarna. Syftet med konserten är också att väcka uppmärksamhet kring de akuta klimatproblem världen står inför. Alla intäkter kommer gå till Vi-skogens arbete.

Med Trees & Love startas trädklubbar där barnen lär sig att plantera träd och grödor som skyddar mot torka, översvämningar och hunger. Skörden blir till skolluncher och livsavgörande kunskaper följer med hem till familjen.

Konserten hålls på Göta Lejon i Stockholm, men kommer livesändas på biografer runt om i hela landet genom Folkets hus och parker för den som vill uppleva vad som troligtvis blir en helt fantastisk konsert.

Vill du läsa mer om konserten och var den går att se kan du göra det här.

Miljö online2

Liknande artiklar