Årets miljöhjältar utsedda!

Foto: Foto: Saga Sandin, WWF

För ett par dagar sen hyllades WWF årets miljöhjältar under pompa och ståt på Ulriksdals slott, där de fick ta emot WWF:s prestigefyllda diplom ur kungens hand. 

Världsnaturfonden utser varje år vinnare till det hedervärda priset Årets Miljöhjälte. Priset delas ut i två olika kategorier; Klimat och ekologiskt fotavtryck samt Grön naturvård och biologisk mångfald.

Vi startade Årets Miljöhjälte 2010 för att lyfta personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att agera mer grönt och hållbart. Många av pristagarna har blivit viktiga förebilder i arbetet för att skydda naturen och minska vår påverkan på planeten, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare för WWF.

I år gick Årets Miljöhjälte inom kategorin Klimat och Ekologiskt fotavtryck till operasångerskan Malena Ernman med motiveringen:

 Med klar och vacker stämma tar hon ton för vår tids kanske viktigaste fråga; klimathotet. Kulturvärldens starkaste röst som genljuder över alla gränser oavsett bakgrund, språk eller ålder. Malena hörs på alla arenor. Hon lever som hon lär och är en stor inspiration för en bred målgrupp med sitt engagemang för en bättre värld.

Årets Miljöhjälte i kategorin Grön naturvård och biologisk mångfald gick till biologen Rebecka le Moine med motiveringen:

Rebecka är en sann inspiratör som har lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla. Hon såg till att FN:s årliga internationella dag för biologisk mångfald den 22 maj i år blev en stor manifestation i hela Sverige. Hon är en biolog som brinner för att skydda allt från det myllrande livet i skogen ner till minsta mossa, till karismatiska djur som tigrar. En entusiastisk miljöhjälte med stor drivkraft.

Miljö online2

Liknande artiklar