Kristersson: ”Viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik”

Foto: Fredrik Wennerlund

Moderaternas nye partiledare säger sig vilja satsa på miljöpolitiken.

– Det är speciellt viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik och ser tydligare kopplingar till ekonomisk politik, skattepolitik och allt det andra vi är välkända för, säger Ulf Kristersson till TT.

Samtidigt utser han Maria Malmer Stenergard, tidigare skattepolitisk talesperson, till ny miljöpolitisk talesperson.

– Dagens väljare förväntar sig med rätta att miljö- och hållbarhetsfrågor ska vara en självklar del av hela partiets politik. Jag tror att det finns stort utrymme för att blanda upp det blåa med mer grönt, säger hon till TT.

Johan Hultberg, tidigare miljöpolitisk talesperson, sitter kvar i miljö- och jordbruksutskottet.

– Med en ny partiledare är det naturligt med en ny laguppställning också i övrigt. Jag är glad över att partiledningen tydligt signalerar att Moderaterna ska utveckla miljöpolitiken och flytta fram positionerna. Med Maria får detta viktiga arbete en nystart, säger Johan Hultberg till SMB.

Miljö online2

Liknande artiklar