Amerikansk oljeledning har stoppats efter läcka

Flicka med plakat som säger
Foto: Fibonacci Blue / Flickr

Delar av oljeledningen Keystone som går från Kanada till USA stoppades i torsdags efter att en läcka upptäckts. 5000 fat olja hann läcka ut i området. 

I torsdags upptäcktes den senaste i en rad av läckor på oljeledningen Keystone, den ledning som transporterar olja från oljesandsfälten i kanadensiska Hardesty, till amerikanska Patoka.

TransCanada går inte att lita på, säger Jane Kleeb, ledare för the Nebraska Democratic Party och sedan länge aktivist mot Keystone XL till Washington Post. “Jag har fullt förtroende för att Nebraskas kommission kommer stå på invånarnas sida och inte ett utländskt oljebolag.

Läckan uppstod nu bara dagar innan beslut ska tas i delstaten Nebraskas kommission angående byggnationen av den kontroversiella oljeledningen Keystone XL, en starkt ifrågasatt oljeledning SMB skrivit om tidigare. Projektet stoppades av dåvarande president Barack Obama, men beslutet revs upp bara dagar efter att Donald Trump kom till makten.

Nebraskas kommission behöver ta en närmare titt på det här oljeläckaget, säger Rachel Rye Butler från Greenpeace till CNN. Ett godkännande som ger tillstånd till det kanadensiska oljeföretaget TransCanada att bygga Keystone XL ber om liknande oljeläckage i framtiden.

Miljö online2

Liknande artiklar