Tesla höll löftet – byggde världens största batteripark på 100 dagar

Foto: OnInnovation

Elon Musk lovade i mars att bygga världens största batteripark på rekordtid. Nu ser det ut som att projektet har lyckats.

Efter en stor storm förra året drabbades 1,7 miljoner hushåll i södra Australien av strömlöshet. För att förhindra att något liknande ska ske igen beslutade myndigheterna att bygga en energilagringspark med lagringskapacitet på minst 129 MWh och 100 MW effekt, skriver NyTeknik.

Vinnare av upphandlingen blev Tesla, företaget som gjort sig världskända för sitt innovativa arbete med hållbara energilösningar. Företagets grundare Elon Musk meddelade på twitter att batteriparken skulle vara färdigställd inom 100 dagar från kontraktsdagen, annars skulle Tesla själva betala för satsningen som beräknas till hisnande 416 miljoner kronor.

Efter ett intensivt arbete kan Elon Musk nu andas ut – energilagringsparken sätts i drift den första december, inom marginalen för det vågade löftet. Parken kopplas till en närliggande vindkraftspark, och kommer således bli en garant för förnybar energiförsörjning i området.

Miljö online2

Liknande artiklar