Trump säger att klimatförändringar inte är ett säkerhetshot

Foto: Ronile

Det gäller att hålla i sig i svängarna. Förra veckan skrev Donald Trump på en lag som kallade den globala uppvärmningen ”ett direkt hot” mot USA:s säkerhet och den här veckan droppar han klimatförändringarna från den nya nationella säkerhetsstrategin, som beskriver globala hot mot säkerheten i landet.

Medan Obama-administrationen beskrev den globala uppvärmningen som ett ”brådskande och växande hot” mot den nationella säkerheten nämner den nuvarande regeringen inte ”climate change” en enda gång i den nya strategin.

USA:s försvarsminister James Mattis är dock inte helt med på båten, och har tidigare sagt att konsekvenserna av den globala uppvärmningen påverkar USA:s säkerhetssituation.

I agree that the effects of a changing climate — such as increased maritime access to the Arctic, rising sea levels, desertification, among others — impact our security situation, citeras James Mattis i National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2018.

Fortsättning följer!

Miljö online2

Liknande artiklar