Britterna byter engångsmuggar mot återanvändbara kaffekoppar

Foto: Damian Cugley

I Storbritannien har försäljningen av återanvändbara kaffemuggar exploderat efter att ett politiskt förslag om att lägga en avgift på engångskoppar lanserats.

SMB skrev nyligen om att brittiska politiker överväger att införa en 25 pence-avgift (2,75 SEK) på engångsmuggar, och trots att förslaget fortfarande ligger på ritbordet har det redan burit frukt.

Kedjan Argos sålde 537 procent fler återanvändbara kaffekoppar i december jämfört med samma månad förra året, kökskedjan Lakeland sålde dubbelt så många återanvändbara muggar i december jämfört med november och kedjan John Lewis rapporterade att veckan innan jul slog alla försäljningsrekord för återanvändbara koppar.

Idag återvinns mindre än 0.25 procent av engångskaffemuggarna i Storbritannien. Den låga siffran beror på deras konstruktion, där pappersmuggen invändigt kläs med en hinna plast. Materialen är svårseparerade och bara tre återvinningsstationer i Storbritannien klarar att hantera det.

Vårens bästa accessoar? En återanvändbar kaffekopp såklart.

Läs SMBs tidigare rapportering om förslaget.

Miljö online2

Liknande artiklar