Brittisk matkedja fasar ut alla plastförpackningar till 2023

Foto: Danrok

En brittisk stormarknadskedja lovar att bli först i världen med att fasa ut alla plastförpackningar från sitt eget märke. Målet ska vara uppnått inom fem år och sammanlagt gäller det mer än 1000 olika produkttyper.

Den brittiska kedjan Iceland specialiserar sig på frusen mat och blir nu den första i världen med att åta sig att helt eliminera plastförpackningar hos produkter av det egna märket.

Icelands verkställande direktör Richard Walker menar att den enorma mängd plast som försvinner ner i haven är ett hot både mot de marina ekosystemen och mänskligheten.

En lastbil full av plast försvinner ner i våra hav varje minut och orsakar otrolig skada på våra marina miljöer och ultimat mänskligheten – eftersom vi alla är beroende av haven för vår överlevnad”, sa Richard Walker enligt HuffPost.

Konsumenterna är helt med på beslutet. När Iceland frågade 5000 kunder sa 80 procent att de skulle stödja kedjans beslut att fasa ut plast, och hela 91 procent att beslutet skulle göra dem mer benägna att uppmuntra sin omgivning att handla från kedjan.

Läs SMBs tidigare rapportering om den ökande mängden plast i världshaven och hur du själv kan minska din plastanvändning.

Miljö online2

Liknande artiklar