Solindustrin skapar fler jobb i USA än någon annan sektor

Foto: Oregon Department of Transportation (CC BY 2.0)

Solenergin går en strålande framtid till mötes i USA. Förutom att leverera koldioxidsnål energi och konkurrera med fossila bränslen är det även en av landets snabbast växande jobbmarknader.

Enligt den ideella organisationen The Solar Foundation ökar jobben inom solsektorn 17 gånger snabbare än någon annan sektor i USA. Från 2010 till 2016 har antalet jobb ökat från 93,000 till 260,077. Cirka hälften av dessa är inom installation.

Utvecklingen står i stark kontrast till Donald Trumps förkärlek för kolkraft och hans senaste tilltag att slänga på en hög import-skatt på solpaneler från andra länder. Men trots politiska förändringar spår energiexperter att trenden kommer att hålla i sig och att solkraftsboomen kommer att fortsätta gå från klarhet till klarhet.

Miljö online2

Liknande artiklar