Vad händer med Storbritanniens plastskatt?

Foto: Pxhere

Hur går det med Storbritanniens plastskatt egentligen? SMB har svaren!

Storbritanniens politiker överväger att införa en skatt på engångsartiklar i plast, som engångsmuggar och hämtmatsförpackningar. Skatten skulle ligga på 57 öre (5 pence) och syfta till att minska mängden plastskräp.

Oppositionen menar att regeringen drar ut på processen, medan regeringen anser att saken måste utredas vidare. Alternativa material, möjligheter till återvinning och återanvändning kommer analyseras, och frågor som om tuggummi ska inkluderas ska stötas och blötas.

I Sverige utreds också möjligheterna att minska plastens negativa påverkan. Om du vill påverka utgången kan du maila dina riksdagsledamöter och låta dem veta att de har stöd för att ta i med hårdhandskarna när de tacklar världens plastföroreningar.

Läs SMBs rapportering om Storbritanniens tilltänkta kaffekoppsskatt och hur den haft positiv effekt utan att ens träda i kraft.

Miljö online2

Liknande artiklar