Indien överger engångsprodukter i plast till 2022

Foto: Dave Parkinson

I Indien ska engångsprodukter i plast vara borta till 2022, har landets premiärminister Narendra Modi sagt. Landet ansluter sig därmed till den växande skara länder som planerar åtgärder för att komma till rätta med världens växande plastproblem.

Indiens åtagande är det hittills mest ambitiösa av de 60 länder som på olika sätt infört eller planerar åtgärder för att minska plastanvändade, och därmed plastföroreningar. Landet har 1,3 miljarder invånare och är världens snabbaste växande ekonomi.

De val vi fattar idag kommer definiera vår kollektiva framtid. Valen är kanske inte lätta. Men genom medvetenhet, teknologi, och ett verkligt globalt partnerskap är jag säker på att vi kan fatta de rätt besluten. Låt oss alla gå ihop för att göra slut på plastföroreningar och göra denna planet till en bättre plats att leva på, sa Modi på tisdagen.

Amen to that!

Miljö online2

Liknande artiklar