”Man har uppmanat mig att vara tålmodig, men vi har varit tålmodiga i 30 år”

Foto: EUTERS/Stephane Mahe

Frankrikes miljöminister Nicolas Hulot avgår i protest mot obefintlig klimatpolitik, rapporterar TT.

Det var i tisdags som den dåvarande miljöministern i direktsänd fransk radio lämnade beskedet att han lämnar regeringen, efter endast ett år som minister.

Man har uppmanat mig att vara tålmodig, men vi har varit tålmodiga i 30 år. Vi avancerar inte med de frågor som rör miljön. Jag har inte fått tillräckligt med stöd eller resurser, säger han i radiointervjun.

Hulot, som varit en av den franske presidenten Emmanuel Macrons mest populära kabinettmedlemmar, meddelar att han känner sig ensam i sitt miljöengagemang. Han tackade ja till en plats i Macrons regering efter att ha nekat tre tidigare presidenter. Beslutet att lämna regeringen var ett personligt val som han fattade ensam efter vad han anser vara alltför långsamma framgångar på miljöområdet.

Miljö online2

Liknande artiklar