Malaysia stoppar nya palmoljeodlingar

Foto: Soo Ann Woon

Malaysias regering kommer inte att tillåta någon mer expansion av palmoljeodlingar. Detta meddelade industriministern Teresa Kok tidigare i september, enligt tidningen Malaymail. 

Vi är förpliktigade till att ha kvar åtminstående 50 procent av landytan som skog, så vi kommer inte tillåta någon mer expansion av palmoljeplantage, säger Malaysias industriminiter Teresa Kok enligt tidningen Malaymail. 

Detta betyder dock inte att Malaysia blivit motståndare till befintlig palmolja. Industriminister Kok åker i dagarna till Europa med syfte att ”marknadsföra palmolja och palmoljebaserade produktukter till nyckelmarknader och adressera anti-palmolja uppfattningar i regionen”, enligt Malaymail.

Expansion av palmoljeodlingar har bidrag till till avskogning, förlust av biologisk mångfald och ökade växthusgasutsläpp, enligt en rapport från EU-kommissionen.


SMB lyfter fram viktiga miljönyheter. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

Miljö online2

Liknande artiklar