Framtidsscenarierna som skrämmer svenskarna mest

Foto: Rodion Kutsaev

Klimatförändringar toppar listan över vilka framtidsscenarier som skrämmer svenskarna mest. I topp hamnar också krig, antibiotikaresistenta bakterier och miljöförstöring.

Enligt en Novus-undersökning av P3-podden Dystopia är klimatförändringar det framtidsscenario som skrämmer svenska folket allra mest. Att vi är oroliga för framtidens klimat är inte så överraskande. En Sifo-undersökning som gjorts av ICA i samband med den nya tjänsten Mitt Klimatmål visar att nästan hälften av svenskarna lider av klimatångest, och 7 av 10 vill bli bättre på att handla klimatsmart. Tjänsten beräknar koldioxidavtrycket av inköp gjorda med ICA-kortet, ger tips på varor som kan bytas ut och visar recept.

Klimatpsykologen tipsar – hur kan du göra för att hantera din klimatångest? Prata med någon, börja göra hållbara förändringar redan idag, och lägg till och följ klimathjältar i ditt flöde. Läs mer i klimatpsykologiskolan!


SMB bevakar frågan om svenskarnas inställning till klimatförändringarna. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

Miljö online2

Liknande artiklar