Idag demonstrerar tusentals mot ”katastrofbudgeten”

Foto: Leo Rudberg

Budgeten har kritiserats av många för att ignorera klimathotet. Idag sker en stor demonstration i Stockholm på medborgarplatsen 14:30. Protester sker också i Visby, Lund, Örebro, Göteborg och Umeå.

Över 3500 har klickat att de kommer i Facebook-eventet för Stockholms-demonstrationen och 17 000 är intresserade. Initiativtagare är Leo Calandrella Rudberg, miljöaktivist som jobbar för Feministiskt Initiativ. Flera miljöorganisationer kommer medverka och har ställt sig bakom demonstrationen.

Bland talarna finns Jonas Sjöstedt (V), Alice Bah Kuhnke (MP), Gita Nabavi (Fi) och från miljörörelsen företrädare för organisationerna Jordens Vänner, Skydda Skogen, Fridays for Future, Klimataktion och Extinction Rebellion.

SMB har tidigare skrivit om budgeten och att klimatambitionerna har sänkts från den tidigare redan otillräckliga nivån.

Enligt Leo Rudberg ska demonstrationer även ha spritt sig till Visby, Lund (idag) och Örebro, Göteborg och Umeå (på onsdag).

Här är länk till eventet i Stockholm:


SMB kämpar för en klimatpolitik värd namnet. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

Miljö online2

Liknande artiklar