Juristerna organiserar sig för miljön

I gruppen #lawyersforfuture har jurister och advokater samlat sig för att stötta Greta Thunberg och hennes medstrejkares fredagsmanifestationer Fridays for Future.

Juristerna deltar både genom att vara på plats och genom att uppmärksamma aktionerna i sociala medier. Initiativet startades av advokaten Pia Björstrand.

”Vi är flera som är djupt oroade över vad som händer vår vackra värld. Trots att effekterna av växthusgaser har varit kända länge så ökar utsläppen och läget börjar nu bli desperat. Ingen vet när brytpunkten för skenande klimatförändringar sker, bara att den är mycket nära nu. Vi kan inte lösa det ensamma, men tillsammans är vi starka. Jurister är en stark yrkesgrupp, säger Pia.

Maria Granat Hamberg och Pia Björstrand visar sitt stöd för Greta, här i Nyköping.

Pia Björstrand anser att juristbranschen har en stor roll att spela när det kommer till omställningen.

”Vi sitter ofta på höga positioner i samhället, är verbala, duktiga på att uttrycka oss och vet hur samhället fungerar – eller inte fungerar. Vi kan ha en nyckleroll i att ställa om för framtida generationer. Det kommer inte hända om vi sitter tysta på våra kammare. Nu är tiden inne att höja våra röster!”

Miljö online2

Liknande artiklar