Det nya köttet spås en allt ljusare framtid

Foto: DefimZ (CC BY-SA 4.0)

Den växtbaserade marknaden har på senare tid exploderat. Nya köttfria, men köttliknande, produkter dyker upp till höger och vänster i form av blödande burgare, salt bacon, kryddiga korvar och nymalen köttfärs. Nu spår en ny analys att köttsubstituten kan roffa åt sig allt större marknadsandelar från köttindustrin.

Enligt analysen som gjorts av investmentbanken Barclays kan den nya marknaden komma att omsätta 1 400 miljarder kronor inom de kommande tio åren. Det är en summa som motsvarar tio procent av dagens konventionella köttindustri och ett litet men vackert hurrarop för klimatet.

Analysen släpptes bara några veckor efter att Beyond Meat börsnoterats, något som kallats för ”en av de bästa börsintroduktionerna hittills under 2019” av Veckans Affärer. I Sverige är företaget mest känt för sin blödande ”Beyond Burger” och backas av bland andra Bill Gates och Leonardo DiCaprio.


SMB skriver om nya  miljövänliga och vegetariska alternativ. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

Miljö online2

Liknande artiklar