Extrem värmebölja över Europa: ”Helvetet är på väg”

Foto: Adrian Schüpbach

En extrem värmebölja sveper över Europa, med risk för temperaturer över 40 grader – från Schweiz till Spanien.

Barn och gamla uppmanas att stanna inne för att undvika värmeslag och uttorkning. Hög luftfuktighet kan få de redan höga temperaturerna att kännas som ännu högre. I Paris varnas det för att den upplevda temperaturen kommer ligga runt 47 grader och innebära nya värmerekord över landet. I Spanien är det en ”extrem risk” för skogsbränder i och med värmen.

Helvetet är på väg, twittrade den spanska meteorologen Silvia Laplana på söndagen.


Su­permil­jö­blog­gen håller koll på klimatet. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skri­ben­ter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

>>Läs mer om vad vi vill göra här

Miljö online2

Liknande artiklar