27 förslag till regeringen som kan göra industrin fossilfri

Foto: Fossilfritt Sverige

Snabbare tillståndsprocesser och en tydlig CCS-strategi är två av de politiska åtgärder som industrin behöver för att bli fossilfria till 2045. 

Under måndagen lämnade Svante Axelsson, som är regeringens särskilda samordnare för Fossilfritt Sverige, över 27 konkreta politiska förslag som ska hjälpa Sveriges industri att ställa om i en mer klimatsmart riktning. Punkterna baseras på de viktigaste slutsatserna från 13 olika branschers färdplaner mot fossilfria verksamheter 2045, skriver Axelsson på DN Debatt.

Bland förslagen finns bland annat snabbare tillståndsprocesser för elnät, kraftfullare reduktionsplikt, avståndsbaserad drivmedelsskatt och strategier för infångning och lagring av koldioxid.


Supermiljöbloggen bevakar svensk klimatpolitik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

>>Läs mer om vad vi vill göra här

Miljö online2

Liknande artiklar