Miljöorganisation köper skog för att hindra exploatering

Foto: J. Philipp Krone (CC BY-NC-ND 2.0)

Skogen är en av världens bästa kolsänkor och måste bevaras till varje pris. Det förtydligade den amerikanska organisationen Save the Redwoods League när de häromdagen köpte 200 hektar skogsmark för 15 miljoner dollar.

Skogsområdet i fråga består till största del av så kallade mammutträd, eller redwoods, en av de äldsta organismerna i världen och de största träden som någonsin funnits på vår jord. Marken som nu tillhör Save the Redwoods League är hem till närmare 500 träd i alla åldrar. Gamla mammutträd är inga småkvistar utan kan växa sig 80 meter höga och 25 meter breda och leva i över 3000 år.

Att skogsområdet nu ligger i organisationens ägo innebär att träden kommer att få stå kvar, suga in koldioxid, pumpa ut syre och skyddas från framtida exploatering.


Supermiljöbloggen sprider nyheter om våra viktigaste ekosystemtjänster. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

>>Läs mer om vad vi vill göra här

Miljö online2

Liknande artiklar