Om Supermiljöbloggen

På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt.

Kontaktpersoner

Redaktör/Presskontakt

Beatrice Rindevall
Mail: beatrice.rindevall(at)supermiljobloggen.se,
Telefon: 073 937 38 71

Debattredaktör

Emma Fagervall
Emma.fagervall(at)supermiljobloggen.se

Eventförfrågningar/Annonser

Belinda Hellberg
Mail: Belinda(at)supermiljobloggen.se

Podden

Ellen Palm och Vera Telemo

Mail: podd(at)supermiljobloggen.se

Utmärkelser

Sedan starten i oktober 2010 har Supermiljöbloggen fått en rad utmärkelser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Almedalsblogg och beskrivits av Dagens opinion som årets folkrörelse med nomineringen  ”Supermiljöbloggen, visar att det går att starta inflytelserika och hållbara mediekanaler med hjälp av engagemang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.”

2015 tilldelades Supermiljöbloggen WWF:s pris Årets miljöhjälte. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns motivering löd: ”När medias intresse för miljöfrågor sviktar så finns hela tiden Supermiljöbloggen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om miljöfrågor. Supermiljöbloggen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Supermiljöbloggen som drivs av frivilliga krafter. Beatrice Rindevall och Supermiljöbloggen är en fin förebild för ett samhällsengagemang som tack vare bloggen fortsätter att spridas till många.”

 


Skribenter

Agnes Bondesson

Utbildad miljövetare som arbetar med kommunikationsfrågor i Uppsala. Sveriges fantastiska natur och djurliv ligger extra varmt om hjärtat.

Anna Ljungström

Norrlänning i exil som pluggar hållbar utveckling på Uppsala universitet. Gillar divesteringar och miljöprogressiv politik.

Anna Quarnström

Humanekolog med fokus på energi och samhällsbyggnad. Jobbar med hållbar utveckling på dagen och upcyclar vintage-fynd på natten.

Beatrice Rindevall

Jobbar som kommunikationsstrateg med hållbarhetsfokus i Stockholm. Föreläser, modererar och göteborgsskämtar.

Elias Rosell

Geovetare som gillar att sammanfatta intressant forskning och skriva om aktuell politik. Skriver mest om klimat och energi.

Emma Fagervall

26-årig bankjurist som varvar juridik med miljö- och hållbarhetsfrågor. Brinner för hållbara matval, rena hav och miljövänliga hushållsprodukter

Hanna Flennemo

Miljövetare bosatt i Malmö. Söker kicken i att bidra till förändring av miljötaskiga beteenden. Fritiden går bland annat åt till att spela trummor i mitt band och att nörda in mig på saker, som öl och vattentorn.

Linn Rönnols

Nyutexaminerad miljökommunikatör som är engagerad i miljörörelsen sedan många år. Tillfällig Uppsalabo som älskar skogen. Brinner för hållbar utveckling och omställning.

Lisa Höglind

Studerar master i miljö-och naturresursekonomi i Köpenhamn. Intresse för policyfrågor och specialiserad på klimat och ekosystemtjänster. Förkärlek till havet.