Om Supermiljöbloggen

På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt.

 

Kontaktpersoner

Redaktörer

Beatrice Rindevall
Mail: beatrice.rindevall(at)supermiljobloggen.se
Telefon: 073 937 38 71

Anna Ljungström
Mail: anna.ljungstrom(at)supermiljobloggen.se
Telefon: 070 293 70 80

Debattredaktör

Emma Fagervall
Mail: emma.fagervall(at)supermiljobloggen.se

 

Eventförfrågningar/Annonser

Belinda Hellberg
Mail: Belinda(at)supermiljobloggen.se

Utmärkelser

Sedan starten i oktober 2010 har Supermiljöbloggen fått en rad utmärkelser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Almedalsblogg och beskrivits av Dagens opinion som årets folkrörelse med nomineringen  ”Supermiljöbloggen, visar att det går att starta inflytelserika och hållbara mediekanaler med hjälp av engagemang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland ytterligare utmärkelser finns Bästa Branschblogg 2016 och en av Sveriges 30 mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017.

2015 tilldelades Supermiljöbloggen WWF:s pris Årets miljöhjälte. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns motivering löd: ”När medias intresse för miljöfrågor sviktar så finns hela tiden Supermiljöbloggen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om miljöfrågor. Supermiljöbloggen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Supermiljöbloggen som drivs av frivilliga krafter. Beatrice Rindevall och Supermiljöbloggen är en fin förebild för ett samhällsengagemang som tack vare bloggen fortsätter att spridas till många.”

 


Skribenter

Andreas Vilhelmsson

Folkhälsovetare, forskare och författare med Malmö som bas. Skriver gärna om kopplingen mellan klimat och hälsa, Agenda 2030 och forskningspolitik.

Anna Ljungström

Samhällsplanerare som jobbar med klimatutbildning. Born and raised ångermanlänning, numera i Uppsala. Gillar att fundera över policyskapande, kommunikationsfrågor och beteendeförändring.

Anna Quarnström

Humanekolog med fokus på energi och samhällsbyggnad. Jobbar med hållbar utveckling på dagen och upcyclar vintage-fynd på natten.

Beatrice Rindevall

Jobbar som hållbarhetskonsult på Tell Us i Stockholm. Föreläser, modererar och göteborgsskämtar.

Clara Melander

Pluggar master i hållbar utveckling i Uppsala. Stort intresse för omställning till hållbarhet och skriver gärna om miljö - och klimatpolitik. Älskar fjällen och skidåkning.

Elvira Boman

Teknisk fysiker, fullstack-utvecklare och solcellsfantast. Älskar att skriva om teknikens roll i en hållbar framtid.

Emma Fagervall

28-årig chefsjurist som varvar juridik med miljö- och hållbarhetsfrågor. Brinner för hållbara matval, rena hav och miljövänliga hushållsprodukter

Hedvig Goldhahn

Odlingsintresserad östgöte som studerar landsbygdsutveckling i Uppsala och funderar över framtidens matproduktion.

Jennie Malm

Miljösamordnare som arbetar med vår påverkan på miljön genom att sprida kunskap och inspirera till förändrade beteenden. Skriver gärna om mat, klimat och ekonomiska styrmedel.

Jonna Elofsson Bjesse

Miljövetare, poddare och huvudstadsbo med norrlandsblod. Skriver gärna om Agenda 2030 och de 17 Globala Målen för Hållbar Utveckling. Gillar ekobubbel, vegansk mat och att vandra i fjällen.

Siiri Latvala

Miljövetare och toxikolog. I andra ord, en hopplös miljö- och hälsonörd. Gillar att skriva om luftföroreningar och hållbar kemikaliepolitik.