Om Supermiljöbloggen

På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt.

 

Kontaktpersoner

Redaktörer

Beatrice Rindevall
Mail: beatrice.rindevall(at)supermiljobloggen.se
Telefon: 073 937 38 71

Anna Ljungström
Mail: anna.ljungstrom(at)supermiljobloggen.se
Telefon: 070 293 70 80

Vikarierande debattredaktör

Anna Quarnström
Mail: anna.quarnström(at)supermiljobloggen.se

Kulturredaktör 

Joel Gordon Hultsjö
Mail: joel.gordon(at)supermiljobloggen.se

Eventförfrågningar/Annonser

Belinda Hellberg
Mail: Belinda(at)supermiljobloggen.se

Utmärkelser

Sedan starten i oktober 2010 har Supermiljöbloggen fått en rad utmärkelser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Almedalsblogg och beskrivits av Dagens opinion som årets folkrörelse med nomineringen  ”Supermiljöbloggen, visar att det går att starta inflytelserika och hållbara mediekanaler med hjälp av engagemang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland ytterligare utmärkelser finns Bästa Branschblogg 2016 och en av Sveriges 30 mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017.

2015 tilldelades Supermiljöbloggen WWF:s pris Årets miljöhjälte. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns motivering löd: ”När medias intresse för miljöfrågor sviktar så finns hela tiden Supermiljöbloggen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om miljöfrågor. Supermiljöbloggen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Supermiljöbloggen som drivs av frivilliga krafter. Beatrice Rindevall och Supermiljöbloggen är en fin förebild för ett samhällsengagemang som tack vare bloggen fortsätter att spridas till många.”

 


Skribenter

Anna Ljungström

Utflyttad ångermanlänning som pluggar samhällsplanering i Uppsala. Gillar att fundera över klimatpolitik och konsumtionsfrågor.

Anna Quarnström

Humanekolog med fokus på energi och samhällsbyggnad. Jobbar med hållbar utveckling på dagen och upcyclar vintage-fynd på natten.

Beatrice Rindevall

Jobbar som kommunikationsstrateg med hållbarhetsfokus i Stockholm. Föreläser, modererar och göteborgsskämtar.

Björn Eriksson

Statsvetare med en master i hållbar utveckling. Hängiven dykare med ett stort engagemang i marina skyddsfrågor. Fokuserar mitt skrivande på haven och biologisk mångfald, men är även intresserad av sociala och historiska frågor.

Elias Rosell

Geovetare som gillar att sammanfatta intressant forskning och skriva om aktuell politik. Skriver mest om klimat och energi.

Elvira Boman

Teknisk fysiker, fullstack-utvecklare och solcellsfantast. Älskar att skriva om teknikens roll i en hållbar framtid.

Emma Fagervall

28-årig chefsjurist som varvar juridik med miljö- och hållbarhetsfrågor. Brinner för hållbara matval, rena hav och miljövänliga hushållsprodukter

Hannes Anagrius

Master i hållbar utveckling från Stockholm Resilience Centre. Stort intresse för hur miljö, ekonomi och global rättvisa hänger ihop. Även intresserad av hållbar mat, gräsrotsrörelser och nya modeller för delandeekonomi och lokal handel. Spelar musik och klättrar i träd på fritiden.

Joel Gordon Hultsjö

Idéhistoriker med inriktning på miljöhistoria och för tillfället bosatt i Norduppland. Tar vara på det humanistiska perspektivet i miljöfrågan och är intresserad av klimatlösningar bortom tekniska åtgärder.

Jonna Elofsson Bjesse

Miljövetare, poddare och huvudstadsbo med norrlandsblod. Skriver gärna om Agenda 2030 och de 17 Globala Målen för Hållbar Utveckling. Gillar ekobubbel, vegansk mat och att vandra i fjällen.

Linn Rönnols

Nyutexaminerad miljökommunikatör som är engagerad i miljörörelsen sedan många år. Tillfällig Uppsalabo som älskar skogen. Brinner för hållbar utveckling och omställning.