Bakad Jordärtkockssallad

Foto: Ulrika Andersson

Rosta vid behov pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Rör ofta och låt de inte brännas. Ställ åt sidan till servering.

Skala jordärtskockorna alternativt borsta dem under rinnande vatten med en potatisborste så att de blir helt rena. Dela dem i mindre bitar.

Skala all lök, klyfta rödlöken och skiva vitlöken. Halvera svamparna om de är stora. Repa bladen från timjankvistarna.

Lägg jordärtskockor, lök, champinjoner och timjan i en långpanna. Ringla över oljan, krydda med salt och peppar och blanda väl. Tillaga mitt i ugnen i 225° i 20–30 minuter, tills skockorna är mjuka och fått fin färg.

Skär osten i cm-stora tärningar. Vänd ner ost och gröna blad i formen med det varma.

Strö över pumpakärnor och ringla över balsamvinäger.